Vrati se

Financiranje dodatnih obrazovnih materijala za osnovnoškolsku djecu

Denis Maksić Denis Maksić  •  2023-10-12  •  No comments

Kod prijedloga: SUDJELUJ-2023-10-91

U osnovnim školama na području grada Križevaca školuje se oko 1.500 djece za koje je potrebno osigurati radne bilježnice, mape i pribor, a vrijednost dodatnih materijala iznosi 98.000,00 Eura.

Republika Hrvatska je osigurala sredstva za udžbenike osmoškolaca, riješila prehranu istih, osigurala velika sredstva za gradnje vrtića...sada se uključuje u sufinanciranje vrtića, tražimo od vodstva grada Križevaca hitno uključivanje osiguranjem novčanih sredstava za nabavu radnih bilježnica, bilježnica i školskog pribora za djecu koja pohađaju osnovnu školu.

U osnovnim školama na području grada Križevaca školuje se oko 1.500 djece za koje je potrebno osigurati radne bilježnice, mape i pribor, a vrijednost radnih bilježnica za osnovnoškolsku djecu iznosi cca 98.000,00 Eura. Financiranjem dodatnih materijala našim građani u velikoj mjeri pomažemo smanjenje izdataka za hranu, energenata i drugih usluga odnosno inflaciju koja se prelomila preko njihovih leđa. Na ovaj način pomogli bi stanovnicima grada Križevaca i okolnih naselja koji imaju djecu u osnovnim školama nabavom radnih bilježnica.

Grad Križevci koji je dobio titulu „Grad prijatelj djece“ odnosno obavezao se kako će provoditi akcije i ideje za dobrobit u svim područjima života djeteta u lokalnoj zajednici te afirmira holistički pristup cjelokupne zajednice usmjerene na dobrobit djece, stvarajući sigurno i poticajno okružje za djecu.