Vrati se

Javna rasvjeta u Vojakovačkom Osijeku

Zoky Zoky  •  2020-11-10  •  2 comments  • 

Pošto je opcija iznošenje prijedloga trenutno isključena na ovoj platformi, ovdje ću objaviti jedan prijedlog o kome se može raspraviti, dati sugestija i kritika zainteresirane javnosti. Tema prijedloga/rasprave je javna rasvjeta u Vojakovačkom Osijeku. Naime, tri ulice u spomenutom naselju još uvijek nemaju ne samo asfaltiranu cestu već ni uvedenu javnu rasvjetu. Radi se o ulicama Gajini, Mijoki i Grujice u kojima živi nekoliko mladih obitelji i manji dio starčkih domaćinstava. Nepostojanje javne rasvjeta predstavlja veliki problem kako za sudionike u prometu (vozila, pješake, bicikliste), turiste (planinare, motociliste, bicikliste) tako i za djecu školske dobi koja iz tih ulica odlaze u školu u Križevce. Roditelji djece zabrinutu su za njihovu sigurnost i živote jer se neasfaltirana cesta nalazi u potpunom mraku tokom cijele godine, a posebice u zimsko razdoblje kada su dani kraći. Apeliram na vlast Grada Križevaca da ovom problemu posvetu pažnju te da ga u najkraćem roku riješe. Smatram da uvođenje javne rasvjete (koja bi bila u skladu sa svim ekološkim standardima), uvelike pomoglo i poboljšalo životne uvjete djece, mladih i ostalih stanovnika u spomenutim ulicama Vojakovačkog Osijeka. Isto tako nadam se da će Grad Križevci u budućnosti potaknuti i projekt modernizacije ceste, postavljanja autobusne nadstrešnice u ulici Grujice što bi itekako bilo od važnosti za ove dijelove naselja Vojakovački Osijek gdje se nalaze i brojne turističke rute i znamenitosti. 

Kometari (2)

prijavite se ili registrirajte se da biste ostavili komentar.
 • Danijel Šaško

  Iako je prijedlog došao nakon što su zaključeni prijedlozi za proračun ipak će se uzeti na razmatranje za budućnost. Javna rasvjeta se danas više ne postavlja tako da se stavljaju lampe gdje se tko sjeti već je potrebno napraviti glavni projekt. Tako je grad prije godinu dana napravio projekte za postojeću rasvjetu s planom modernizacije. Projekt je trenutno u fazi javne nabave po ESCO modelu i radovi se očekuju u proljeće. No, on ne uključuje navedene ulice. Svakako ćemo provjeriti što je i kako moguće napraviti po tom pitanju u tim ulicama i ukoliko bude moguće (vremenski i financijski) možda i izvesti u sklopu modernizacije postojećih.

  1 glas  | 
  1
  0
  Bez odgovora
  • Vsnm

   U potpunosti se slažem sa ovim prijedlogom. Pozdravljam sve što je do sada napravljeno u Osijeku, međutim činjenica je da taj jedan dio sela Grujice, Gajini i Mijoki nisu zastupljeni u jednakoj brizi za cijelo selo. Nemaju asvalt, cesta loša, ne nasipaju šoder na istu, javna rasvjeta ne postoji. U tim naseljima žive obitelji sa starim osobama, djeca su polaznici srednjih škola u Križevcima, a njihov život u takvim uslovima je gotovo nemoguć. Apeliram na gradsko rukovodstvo da se i o ovim naseljima vodi jednaka briga kao o Habdijama i Srdijama što je za svaku pohvalu.

   Nema glasova  | 
   0
   0
   Bez odgovora