Javna rasvjeta u Vojakovačkom Osijeku

  2 comments  •  2020-11-10  •  Zoky

Pošto je opcija iznošenje prijedloga trenutno isključena na ovoj platformi, ovdje ću objaviti jedan prijedlog o kome se može raspraviti, dati sugestija i kritika zainteresirane javnosti. Tema prijedloga/rasprave je javna rasvjeta u Vojakovačkom Osijeku. Naime, tri ulice u spomenutom naselju još uvijek nemaju ne samo asfaltiranu cestu već ni uvedenu javnu rasvjetu. Radi se o ulicama Gajini, Mijoki i Grujice u kojima živi nekoliko mladih obitelji i manji dio starčkih domaćinstava. Nepostojanje javne rasvjeta predstavlja veliki problem kako za sudionike u prometu (vozila, pješake, bicikliste), turiste (planinare, motociliste, bicikliste) tako i za djecu školske dobi koja iz tih ulica odlaze u školu u Križevce. Roditelji djece zabrinutu su za njihovu sigurnost i živote jer se neasfaltirana cesta nalazi u potpunom mraku tokom cijele godine, a posebice u zimsko razdoblje kada su dani kraći. Apeliram na vlast Grada Križevaca da ovom problemu posvetu pažnju te da ga u najkraćem roku riješe. Smatram da uvođenje javne rasvjete (koja bi bila u skladu sa svim ekološkim standardima), uvelike pomoglo i poboljšalo životne uvjete djece, mladih i ostalih stanovnika u spomenutim ulicama Vojakovačkog Osijeka. Isto tako nadam se da će Grad Križevci u budućnosti potaknuti i projekt modernizacije ceste, postavljanja autobusne nadstrešnice u ulici Grujice što bi itekako bilo od važnosti za ove dijelove naselja Vojakovački Osijek gdje se nalaze i brojne turističke rute i znamenitosti. 

I disagree 0%
2 votes

Biciklistička staza Križevci - Lepavina

  1 comment  •  2020-12-15  •  Michael Kunić

U strateški cilj 4 - Podizanje kvalitete i standarda infrastrukture.

Treba staviti izradu biciklističke staze Križevci - Lepavina.

S time da se u selima na tom potezu izgradi ili urede i pješačke staze.

Što bi uvelike povećalo sigurnost građana, a ponajviše djece.

Stoga apeliram na grad Križevci da to uvrsti u svoj strateški cilj 4.

I disagree 0%
5 votes

Parkirališno mjesto na 5 minuta

  No comments  •  2021-01-13  •  Tatjana Vargić

Poštovani,

 

Predlažem da se na jednom parkirališnom mjestu ispred Glazbene škole (FINA-e, Radio Križevci, Arta) vremenski ograniči parkiranje na npr 5 minuta (od 0-24h).

 

Trenutno, zbog epidemiološke situacije i manje događanja u centru to nije veliki problem, no kad se situacija vrati na staro normalno ponovo kreću muke sa kruženjem po kvartu da se odnese torbica s utrškom u noćni trezor FINA-e. Provela sam anketu među kolegicama koje imaju isti zadatak i dosadašnji način polaganja novca izgleda otprilike ovako - zovem muža da dođe po mene pa on kruži dok ja trčim u FINA-u. Ako vozim sama, a nisam nakon tri kruga našla parking, nosim novac doma i nervoziram do jutra kad ima mjesta na parkingu; parkiram pred Billom pa trčim kroz park do trezora s utrškom.

 

Sigurna sam da bi taj kratki parking bio vrlo koristan za sve nas koji imamo potrebu skoknuti na par minuta u centar.

 

Znam i da je nemoguće kontrolirati upotrebu i eventualnu zloupotrebu istog ali vjerujem da bi svi naši sugrađani jednom kad osjete sve benefite tog mjesta poštivali vremensko ograničenje parkiranja.

I disagree 0%
1 vote

Povećanje turističke ponude turističke destinacije Čabraji

  No comments  •  2021-12-08  •  Jasmina Rakić Horvat

Molimo Vas u ime vlasnika Seoskog turizma Rakić, stanovnika sela Čabraji i svih sadašnjih i budućih gostiju našeg imanja i jezera Čabraji, da u narednom razdoblju prilikom rebalansa proračuna grada Križevaca predvidite i dio sredstava sa kojima bi grad sudjelovao u realizaciji plana povećanja turističke ponude destinacije Čabraji. Ovu Vam inicijativu upućujemo jer smatramo da je jezero Čabraji i naše imanje Seoski turizam Rakić, čiji broj putnika namjernika svake godine sve više raste, veliki i autentični potencijal kao turistička destinacija grada Križevaca.

Iz svakodnevnog kontakta s našim gostima, došli smo do zaključka o nužnosti proširenja ponude ove destinacije, čija bi osnova bila osiguravanje pristupa tj. šetnice ne samo oko jezera Čabraji, nego  i šetnice do brda Garić te brda Starac, na kojima se nalaze vinogradi i klijeti i sa kojih se pružaju prekrasni pogledi na sve četiri strane destinacije.

Uređenje ovih šetnica sastojalo bi se u tome da se:

–  da se u dužini od 250 m prokrči i ošljunča zarašteni put kojim se od jezera odnosno ošljunčane okretaljke za sva vozila, a koja se nalaze sa jugozapadne strane jezera,  dolazi na brdo Garić,         (potrebno dogovoriti sa posjednikom zemljišta – Hrvatske šume d.o.o. ). 

–  da se od spomenute okretaljke do raskršća sa kojeg se ulazi u selo Čabraji i ujedno skreće prema brdu Garić, izvrši ošljunčavanje postojećeg puta u dužini cca 1350m2 ( put se vodi kao Javno dobro u općoj uporabi kao vlasništvo grada Križevaca ).

–  da se u dužini od cca 400 m ponovo osposobi tj. raskrči i ošljunča zapušteni put kojim se sa ceste koja vodi na jezero, dolazi na brdo Starac na kojem se također nalaze klijeti i vinogradi (Starac brdo je brdo iznad sela Čabraji ) -  put se vodi kao Javno dobro u općoj uporabi kao vlasništvo grada Križevaca.

Kako su sredstva za uređenje šetnice oko jezera odobrena, realizacijom ostalih navedenih šetnica, omogućila bi se turistima šetnja od restorana Rakić odnosno od jezera Čabraji do brda Garić (posjeta klijetima gdje već sada ima zainteresiranih za ponudu vina i smještaja), a nadalje postojećom cestom spustili bi se do sela i vratili do restorana Rakić. 

Kako smatramo da ova inicijativa nije samo interes Seoskog turizma Rakić i ostalih  na početku navedenih interesenata, već da je razvoj turizma na području lokalne zajednice prvenstveno interes te zajednice tj. u ovom slučaju grada Križevaca, molimo Vas da ovu zamolbu ili ideju razmotrite i uvažite tj, predvidite  sredstva iz budućeg proračuna , te da nakon procjene troškova vidite dali biste za realizaciju iste mogli tražiti i potporu  iz EU fondova.

I disagree 0%
1 vote

uređenje parka kod konkatedrale sv. Križa

  1 comment  •  2022-02-27  •  Tomislav

pozdrav, vjerujem da će se dosta njih složiti sa mnom da bi bilo lijepo da se uredi park oko sv. Križa, da se štoviše postavi više klupa i zelenila, dost je veliki travnati komad, više manje loše napravljen pokraj jedne povijesno jako bitne sakralne građevine u gradu. Lp

I disagree 0%
No votes

Obnova starih zgrada i kuća.

  No comments  •  2021-01-25  •  Goran Vlahek

Da li postoji način da se kvalitetno  obnovi naša stara jezgra? 

Koliko su krivi vlasnici tih prostora za trenutno stanje?

Da li bilo pošteno tražiti od građana da svojim novcem to financiraju?

 

 

I disagree 0%
No votes

Proračun za 2022. godinu

  No comments  •  2021-10-08  •  Hana Sokač

Grad čine ljudi, a ne trgovine, mobiteli, automobili i sva ostala novčana tvorevina, te zato javno dajem zahtjev gradu Križevci vezano uz proračun koji je trenutno u kreaciji! 

 

 

- rušimo tabue, dosadašnja uvjerenja i vraćamo život tamo gdje uistinu pripada - čovjeku koji diše čist zrak, jede prirodno uzgajanu hranu i ima jednake životne uvjete (čitaj: blagoslove) koji pogoduju razvijanju uma, duha i tijela živućeg čovjeka

 

- umjesto pogodovanja industrijskoj proizvodnji i trgovačkim lancima koji za novac često prodaju vrlo štetne proizvode po ljudsko zdravlje, inzistiramo na besplatnom davanju zelenih površina stanovnicima na korištenje 

 

- umjesto betoniranja javnih površina, na istima inzistiramo sadnju drveća i biljaka, idealno drveća čije plodove će građani uskoro uživati

 

- ne želimo virtualni valutu, novac nikad nije imao istinsku vrijednost već je samo 'dogovoreno' sredstvo razmjene dobara (koliko mi novčića daš za 5.000 novčića?) 

 

- tražimo potpuno ukidanje 'mjestovine' za vrijedne osobe ruralnog područja koje na gradske površine dolaze nuditi proizvode zemlje

 

- umjesto 5G mreže, kamera, te prividnog društvenog i okolišnog uređenja želimo mjesto istinske edukacije naše djece, gdje će se  ujedno jačati njihov autentičan duh ljubavi

 

- inzistiramo na davanje javnosti informacija o svjesnom i zdravom načinu življenja

 

- ukidanje svih prividnih funkcija

 

Vjerujemo kako će zahtjevi naići na pozitivno djelovanje, te se veselimo promjenama!

I disagree 0%
No votes

Help about debates

Start a debate to share opinions with others about the topics you are concerned about.

The space for citizen debates is aimed at anyone who can expose issues of their concern and those who want to share opinions with other people.

To open a debate you need to sign up on Sudjeluj! Križevci. Users can also comment on open debates and rate them with the "I agree" or "I disagree" buttons found in each of them.