Sudjeluj! Križevci

Javna rasvjeta u Vojakovačkom Osijeku

  2 komentara  •  2020-11-10  •  Zoky

Pošto je opcija iznošenje prijedloga trenutno isključena na ovoj platformi, ovdje ću objaviti jedan prijedlog o kome se može raspraviti, dati sugestija i kritika zainteresirane javnosti. Tema prijedloga/rasprave je javna rasvjeta u Vojakovačkom Osijeku. Naime, tri ulice u spomenutom naselju još uvijek nemaju ne samo asfaltiranu cestu već ni uvedenu javnu rasvjetu. Radi se o ulicama Gajini, Mijoki i Grujice u kojima živi nekoliko mladih obitelji i manji dio starčkih domaćinstava. Nepostojanje javne rasvjeta predstavlja veliki problem kako za sudionike u prometu (vozila, pješake, bicikliste), turiste (planinare, motociliste, bicikliste) tako i za djecu školske dobi koja iz tih ulica odlaze u školu u Križevce. Roditelji djece zabrinutu su za njihovu sigurnost i živote jer se neasfaltirana cesta nalazi u potpunom mraku tokom cijele godine, a posebice u zimsko razdoblje kada su dani kraći. Apeliram na vlast Grada Križevaca da ovom problemu posvetu pažnju te da ga u najkraćem roku riješe. Smatram da uvođenje javne rasvjete (koja bi bila u skladu sa svim ekološkim standardima), uvelike pomoglo i poboljšalo životne uvjete djece, mladih i ostalih stanovnika u spomenutim ulicama Vojakovačkog Osijeka. Isto tako nadam se da će Grad Križevci u budućnosti potaknuti i projekt modernizacije ceste, postavljanja autobusne nadstrešnice u ulici Grujice što bi itekako bilo od važnosti za ove dijelove naselja Vojakovački Osijek gdje se nalaze i brojne turističke rute i znamenitosti. 

Ne slažem se 0%
1 glas

Pomoć oko rasprava

Započnite raspravu da biste s drugima podijelili mišljenja o temama za koje mislite da su važne.

Prostor za građanske rasprave usmjeren je na svakoga tko može otkriti pitanja koja ih zanimaju i one koji žele podijeliti mišljenja s drugim ljudima.

Morate se registrirati na Sudjeluj! Križevci da biste otvorili raspravu. Registrirani korisnici također mogu komentirati otvorene rasprave i ocjenjivati ih s gumbima "Slažem se" ili "Ne slažem se" koji se nalaze u svakoj od njih.