Sudjeluj! Križevci

Javna rasvjeta u Vojakovačkom Osijeku

  2 komentara  •  2020-11-10  •  Zoky

Pošto je opcija iznošenje prijedloga trenutno isključena na ovoj platformi, ovdje ću objaviti jedan prijedlog o kome se može raspraviti, dati sugestija i kritika zainteresirane javnosti. Tema prijedloga/rasprave je javna rasvjeta u Vojakovačkom Osijeku. Naime, tri ulice u spomenutom naselju još uvijek nemaju ne samo asfaltiranu cestu već ni uvedenu javnu rasvjetu. Radi se o ulicama Gajini, Mijoki i Grujice u kojima živi nekoliko mladih obitelji i manji dio starčkih domaćinstava. Nepostojanje javne rasvjeta predstavlja veliki problem kako za sudionike u prometu (vozila, pješake, bicikliste), turiste (planinare, motociliste, bicikliste) tako i za djecu školske dobi koja iz tih ulica odlaze u školu u Križevce. Roditelji djece zabrinutu su za njihovu sigurnost i živote jer se neasfaltirana cesta nalazi u potpunom mraku tokom cijele godine, a posebice u zimsko razdoblje kada su dani kraći. Apeliram na vlast Grada Križevaca da ovom problemu posvetu pažnju te da ga u najkraćem roku riješe. Smatram da uvođenje javne rasvjete (koja bi bila u skladu sa svim ekološkim standardima), uvelike pomoglo i poboljšalo životne uvjete djece, mladih i ostalih stanovnika u spomenutim ulicama Vojakovačkog Osijeka. Isto tako nadam se da će Grad Križevci u budućnosti potaknuti i projekt modernizacije ceste, postavljanja autobusne nadstrešnice u ulici Grujice što bi itekako bilo od važnosti za ove dijelove naselja Vojakovački Osijek gdje se nalaze i brojne turističke rute i znamenitosti. 

Ne slažem se 0%
2 glasova

Biciklistička staza Križevci - Lepavina

  1 komentar  •  2020-12-15  •  Michael Kunić

U strateški cilj 4 - Podizanje kvalitete i standarda infrastrukture.

Treba staviti izradu biciklističke staze Križevci - Lepavina.

S time da se u selima na tom potezu izgradi ili urede i pješačke staze.

Što bi uvelike povećalo sigurnost građana, a ponajviše djece.

Stoga apeliram na grad Križevci da to uvrsti u svoj strateški cilj 4.

Ne slažem se 0%
5 glasova

Parkirališno mjesto na 5 minuta

  Nema komentara  •  2021-01-13  •  Tatjana Vargić

Poštovani,

 

Predlažem da se na jednom parkirališnom mjestu ispred Glazbene škole (FINA-e, Radio Križevci, Arta) vremenski ograniči parkiranje na npr 5 minuta (od 0-24h).

 

Trenutno, zbog epidemiološke situacije i manje događanja u centru to nije veliki problem, no kad se situacija vrati na staro normalno ponovo kreću muke sa kruženjem po kvartu da se odnese torbica s utrškom u noćni trezor FINA-e. Provela sam anketu među kolegicama koje imaju isti zadatak i dosadašnji način polaganja novca izgleda otprilike ovako - zovem muža da dođe po mene pa on kruži dok ja trčim u FINA-u. Ako vozim sama, a nisam nakon tri kruga našla parking, nosim novac doma i nervoziram do jutra kad ima mjesta na parkingu; parkiram pred Billom pa trčim kroz park do trezora s utrškom.

 

Sigurna sam da bi taj kratki parking bio vrlo koristan za sve nas koji imamo potrebu skoknuti na par minuta u centar.

 

Znam i da je nemoguće kontrolirati upotrebu i eventualnu zloupotrebu istog ali vjerujem da bi svi naši sugrađani jednom kad osjete sve benefite tog mjesta poštivali vremensko ograničenje parkiranja.

Ne slažem se 0%
1 glas

Proračun za 2022. godinu

  Nema komentara  •  2021-10-08  •  Hana Sokač

Grad čine ljudi, a ne trgovine, mobiteli, automobili i sva ostala novčana tvorevina, te zato javno dajem zahtjev gradu Križevci vezano uz proračun koji je trenutno u kreaciji! 

 

 

- rušimo tabue, dosadašnja uvjerenja i vraćamo život tamo gdje uistinu pripada - čovjeku koji diše čist zrak, jede prirodno uzgajanu hranu i ima jednake životne uvjete (čitaj: blagoslove) koji pogoduju razvijanju uma, duha i tijela živućeg čovjeka

 

- umjesto pogodovanja industrijskoj proizvodnji i trgovačkim lancima koji za novac često prodaju vrlo štetne proizvode po ljudsko zdravlje, inzistiramo na besplatnom davanju zelenih površina stanovnicima na korištenje 

 

- umjesto betoniranja javnih površina, na istima inzistiramo sadnju drveća i biljaka, idealno drveća čije plodove će građani uskoro uživati

 

- ne želimo virtualni valutu, novac nikad nije imao istinsku vrijednost već je samo 'dogovoreno' sredstvo razmjene dobara (koliko mi novčića daš za 5.000 novčića?) 

 

- tražimo potpuno ukidanje 'mjestovine' za vrijedne osobe ruralnog područja koje na gradske površine dolaze nuditi proizvode zemlje

 

- umjesto 5G mreže, kamera, te prividnog društvenog i okolišnog uređenja želimo mjesto istinske edukacije naše djece, gdje će se  ujedno jačati njihov autentičan duh ljubavi

 

- inzistiramo na davanje javnosti informacija o svjesnom i zdravom načinu življenja

 

- ukidanje svih prividnih funkcija

 

Vjerujemo kako će zahtjevi naići na pozitivno djelovanje, te se veselimo promjenama!

Ne slažem se 0%
Nema glasova

Obnova starih zgrada i kuća.

  Nema komentara  •  2021-01-25  •  Goran Vlahek

Da li postoji način da se kvalitetno  obnovi naša stara jezgra? 

Koliko su krivi vlasnici tih prostora za trenutno stanje?

Da li bilo pošteno tražiti od građana da svojim novcem to financiraju?

 

 

Ne slažem se 0%
Nema glasova

Pomoć oko rasprava

Započnite raspravu da biste s drugima podijelili mišljenja o temama za koje mislite da su važne.

Prostor za građanske rasprave usmjeren je na svakoga tko može otkriti pitanja koja ih zanimaju i one koji žele podijeliti mišljenja s drugim ljudima.

Morate se registrirati na Sudjeluj! Križevci da biste otvorili raspravu. Registrirani korisnici također mogu komentirati otvorene rasprave i ocjenjivati ih s gumbima "Slažem se" ili "Ne slažem se" koji se nalaze u svakoj od njih.